Cuma, Aralık 15, 2006

ye #17 "Kabakgiller" ikinci 10 durak..


İkinci on'a başladığımız durağımız Çanakkale'den Hülya'nın günebakan tarlaları adını verdiği yemek günlüğü. Biliyor musun Hülya ben de çok severim günebakanları ve tarlalarını.. Kabakla ilgili iki tarif sunmuş bizlere, ilki "Fırınlanmış Sürpriz Kabak Tatlısı" bir dostunun elinden yemiş ama fotosunu çekip tarifini almayı ihmal etmemiş, diğer "Yeşil Kabaklı Kek"i ise kendi ellerinden çıkmış.. Çok teşekkürler Hülya..

İzmir'den Cafe Sardunya'nın sahibi Nilay'ın tarifi "Kaymaklı Balkabağı Lokumu".. Kaymak, Balkabağı ve Lokumu ayrı ayrı değerlendirdiğimizde bile insan ağzının suyunun akmasına engel olamazken bunların üçünün bir arada olmasını varın siz düşünün, hatta düşünmeyin tarifi bir ziyaret edip deneyin :) ..

Sırada Ankara'dan Aslı'nın bizler için hazırladığı iki tarif var.. Biri meze diğeri de bir anayemek olan bu tariflerin güzelliği fotoğraflara yansımış. Emeğine, ellerine sağlık Aslı, teşekkürler..

Mersin'den Pembeli'nin mutfağı Nazife'de sıra.. Kabaklı tarifinin ismi "Tavuklu Kabak Karnıyarık".. Bu ilginç yemeğin de tarifini alıp bir diğer tarife geçiyoruz.. Teşekkürler Nazife..

İstanbul'dan bizlere geleneksel bir yemek olan "Çıplak" ın tarifini veren Aslı. Fazla malzeme gerektirmeyen, hafif ve leziz olduğunu söylediği bu yemek-börek arası tarif için Aslı'ya teşekkürler..

Almanya/Stuttgart'a gidiyoruz şimdi de.. Fırında peynirle pişirilen kabak yemeği tarifi için Öznur'a çok teşekkürler..

Stuttgart'dan ayrılmadan bir de Sonia'nın bu etkinlik için hazırladıklarına bakıyoruz. Çorba, ana yemek ve tatlıdan oluşan üç tarifle katılan Sonia biliyorsunuz önümüzdeki iki etkinliğinde ev sahibi olacak. Şimdiden kolay gelsin Sonia ve tarifler için teşekkürler..

Tekrar Ankara'dayız. Mekanımız Mutfak'tan Şule bizim için iki güzel tarif vermiş. "Damla Çikolatalı Kabaklı Kurabiye ve Kabaklı Yoğurt Çorbası" Kurabiyeyi çok seven ben, aromasını tadını bu kadar övdüğün bu kurabiyeyi ilk fırsatta deneyeceğim Şule. Ayrıca Kabaklı çorba'da besin değerinin yüksekliği ve çocuklara rahatlıkla yedirilebilecek bir çeşit olduğunu düşünüyorum. Çok teşekkürler, ellerine sağlık..

Yine Ankarada'yız.. Polilermutfakta'dan Işıl'ın hazırladığı "Balkabaklı Milkshake"in tadına bakıyoruz. Fotoğraftan tadı anlaşılmıyor :) ama ben eminim çok leziz olduğuna Çok teşekkürler Işıl ve Fatma..

Ankara'dan İstanbul'a geçiyoruz.. Serinmavi'nin bizler için hazırladığı çok şık bir pasta var. İsmi "Kış Güzeli".. Seyrine ve eminim tadına doyulmayacak bu tarifi de alıp, Serinmavi'ye teşekkür ediyoruz..

2 yorum:

---OPTiO--- dedi ki...

hepsi birbirinden nefis görünüyoo...ben kabak sevmem ama...canim cekti yaa :)
herkesin ellerine saglik...
peki nasil oylanicak ??

vildancim senide kuzucuklarimida cokca öperim canim...

vildan dedi ki...

teşekkürler canımcım, biz de öpüyoruz seni;)