Cuma, Aralık 15, 2006

ye #17 "Kabakgiller" üçüncü 10 durak..


Üçüncü "on" durağımıza İstanbul'dan Sevgül'ün zeytintanesi blogunu ziyaretle başlıyoruz. Hazırladığı "balkabağı böreği"nin tadını kendim de bildiğim için muhakkak denemenizi öneririm. Zaten fotoğrafından da anlaşılacağı üzere leziz bir tad. Teşekkürler Sevgül..

Yine İstanbul'dayız. Bu sefer Özlem'in bizler için hazırladığı iki tarifi ziyaret ediyoruz. Biri "Kabak Salatası" diğeri "Kabak Oturtma" olan iki leziz yemeğe bakıp, Özlem'e teşekkür ediyoruz..

İstanbul'dan devam.. Bu sefer, pasta tarifleri ağırlıkta olan yeni sitesinin açılışını bu etkinlikle yapan susam blogunun sahibi Özlem'deyiz. Çok güzel süsleyip güzel de fotoğraflanan "Balkabaklı Pasta"sı için Özlem'e teşekkürler.. Hayırlı olsun yeni siten aynı zamanda..

Hala İstanbul'dayız.. Çok orjinal olan "Balkabaklı Ekmek" tarifi ile etkinliğimize katılan Elif'e çok teşekkürler.. Eminim tadı da görüntüsü kadar hoştur.. Çok teşekkürler Elif..

İstanbul'dan kopamadık bir türlü :) Hanimiş blogunun yazarı Işıl bizler için enteresan bir ismi olan "Kabaklı Minare"yi hazırlamış.. Görüntüsü muhteşem olan bu tadın sahibine çok teşekkür ediyorum.. Tarifin bulunduğu linkte kabakla ilgili ilginç bilgiler de bulmak mümkün..

Geçiyoruz Bursa'ya. Bursa/Nilüfer'den Arzu'yla aynı yerde yaşıyoruz :) kimbilir belki birgün karşılaşırız, belki de karşılaşmışızdır farkında olmadan.. Bizlere müthiş bir "Balkabaklı Pasta" hazırlamış. Yapımını aşama aşama fotoğraflarıyla açıklayan Arzu'ya bu güzel pasta için teşekkür ediyoruz..

Bir başka hemşehrim olan Peruze'deyiz şimdi.. Peuze'de bizlere iki tarif hazırlamış.. Biri "Yeşil Kabaklı Spagetti Sarması" diğeri "Kabak Tatlısı".. Ellerine sağlık Peruze, teşekkürler..

Bu etkinlik için tam anlamıyla 'döktürmüş' diyeceğim bir isim var sırada, Nilüfer.. İstanbul'dan katılan Nilüfer bize neler hazırlamamış ki. Muhakkak blogu gezmenizi tavsiye ediyorum.. "Kabak rüyası", "Kabak Salatası", "Balkabağı Soslu Su Muhallebisi", "Balkabaklı Pasta", "Balkabaklı Semola" benim sayabildiklerimin sadece birkaçı.. Ellerine sağlık Nilüfer, emeğine çok teşekkürler..

Şimdi de Denizli'deyiz.. Hayat bizlere "Güneş Pasta" hazırlamış.. Deneyerek, hayata özgü diye tanımladığı tarife bir göz atmanızı öneririm. Ellerine sağlık Hayat, teşekkürler..

Münevverin ise etkinlik için hazırladığı iki tarif var. "Balkabaklı Sufle"si kendi icadı diyebiliriz, müthiş görünüyor ellerine sağlık Münevver, diğer "Balkabaklı Brioche" ise Fransız mutfağından ekmekler.. Teşekkürler Münevver..

4 yorum:

vildan dedi ki...

etkinliğe gösterilen ilgiden çok memnun olduğumu belirtmek isterim en başta. ben bugün fırsat bulduğum her an pc başına oturdum ve tarif linklerini derlemeye çalıştım. belki biliyorsunuzdur 2,5 yaşında ikiz bebeklerim var benim. onlar tüm zamanımı alıyor bu sebeple tüm tarifleri bugüne sığdıramadım hoşgörün lütfen. ve sırada linki eklenmeyi bekleyen en az 40 tarif var :)

herkese teşekkürler..

munevver dedi ki...

Sevgili Vildan,emeklerin için teşekkürler....Kolay bir iş değil yaptığın.Ben yine de kolay gelsin diyeyim....Sevgiyle,nanelimon.

Adsız dedi ki...

Merhaba Vildancım tüm emeğin için teşekkür ediyoruz.Haklısın ikiz bebeklerle oldukca zor işin kolaylıklar diliyorum sana canım sevgiler gönderiyorum.

vildan dedi ki...

teşekkürler arkadaşlar anlayışınız için:)