Pazartesi, Aralık 18, 2006

ye#17 Kabakgiller son 'dokuz' durak..

Son duraklara geçmeden evvel, seçtiğim bu konuya gösterilen ilgiden çok memnun olduğumu söylemek istiyorum. Birkaç günde tamamlayabildiğim link derleme işinde beni hoşgörüyle karşıladığınız için de ayrıca teşekkürler herkese.

Kabaca hesaplarsam etkinliğe 79 kişi (kendimi saymıyorum:) ) ve 90 civarı tarif katıldı. Herbiri birbirinden marifetli ye#17 katılımcılarının ellerine sağlık..





Geçelim duraklara, ilk durak İngiltere'den Betül. Birbirinden güzel üç tarif "Balkabağı Salatası", "Kabaklama" ve "Kabak Tatlısı" hazırlamış bizlere. Bu nefis tatlar ve şahane görüntüler için çok teşekkürler Betül, ellerin dert görmesin..

Bir "Kabaklama" da Antiab sofrasından Naile göndermiş bizlere.. Gaziantep'in geleneksel yemeği olan bu tarif için kış kabağı kullanılıyormuş ve tadı ekşi oluyormuş.. Naile çok teşekkürler, ellerine sağlık..


İstanbul'dan Muhterem'in mutfağı.. Son anda etkinliğe aceleyle ama gayet şık bir sunumla "Kabaklı ve Portakallı Pasta"yla katıldığını belirtmiş Muhterem. Ellerine sağlık, teşekkürler..

Yine Amerika/Ohio'dayız. Gülenay etkinliğe iki tarifle katılmış, kendi deyimiyle biri en sevdiği tatlı hali "Balkabağı Pastası", diğeri ise tuzlu soğuk salata hali "Dereotlu Kabak Salatası" çok leziz görünüyor.. Deneyenlere afiyet olsun, senin de ellerine sağlık Gülenay, teşekkürler..

Amerika/Connecticut'dan Hale'ye hazırladığı "Beyaz Çikolata Kuplarında Kabaklı Kek+Renkli Krema" için çok teşekkürler.. Hale gerçekten de enfes görünüyor, ellerine sağlık..

İstanbul'a geçiyoruz. İrlanda'lı Kız'ın "Pekmezli Balkabağı Tatlısı" çok güzel görünüyor. Zaten tadına bakan misafirleri de hayran kalmış bu tatlıya. Ellerine sağlık,çok teşekkürler İrlanda'lı Kız..

Yine İstanbul'dan Seda'ya konuğuz. Çok pratik bir tarif sunmuş bizlere Seda "Lorlu Kabak", sunumuna bayıldığımı söylemeden geçemeyeceğim. Ellerine sağlık, çok teşekkürler katkın için Seda..

Yazar Filiz Tosyalı'nın bu etkinlik için hazırladığı bir yazı ve bir de tarif var sırada.. Kendisine çok teşekkür ediyorum katkılarından dolayı..

Ankara'yla noktalıyoruz ye#17'yi. Limon Çiçeğinden Süheyla özgün tarifi "Turuncu Kabak Sarma" ile katıldı bizlere. Ellerine sağlık çok teşekkürler Süheyla..

12 yorum:

BETUL dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Yok, Vildan. Daha cilen bitmedi :) Sanirim mailim ulasmamis, oldukca erken yayinlamistim oysa :(

Adsız dedi ki...

Selamlar blogunuz daki tarifleriniz cok güzeller. Paylasimlariniz icin ck teskkürler bana da beklerim . Sevgiyle kalin . Hoscakalin ...
Azide

vildan dedi ki...

çok özür dilerim betül. sanırım gözümden kaçmış yadamail spamlara düşmüş o kadar da dikkat etmiştim oysa. ama ekledim:) çok teşekkürler katılımın için gerçekten harika görünüyorlar..

teşekkürler azide:)

Adsız dedi ki...

Harika tarifler var emegi gecen herkesin ellerine saglik. Bir kac günümü alacak anlasilan bu etkinligi incelemek :-)

Vildan senide ayrica tebrik ederim, iki kücük bebeyle böyle büyük bir organizasyona basariyla ev sahibeligi yaptin. Hic kolay olmasa gerek.. Azminden dolayi kutluyorum arkadasim.

Sevgiler :)

BETUL dedi ki...

Rica ederim, Vildan, inceligine ben tesekkur ederim. Sana hem iyi, hem kotu bir haber, sanirim blogcu'lardan aintab sofrasi- Naile'nin tarifi de yok, nereden biliyorsun diyeceksin, 2. tarif kabaklama'yi o da yapmisti, boylece ben tarifini yazmaktan kurtulmustum :)

Adsız dedi ki...

Sevgili Vildan,her sey icin tesekkürler.Iki bebege rahmen ne kadar zamanini almistir tahmin ediyorum.Kabakla ilgili fazla tarif gelmez sanmistim.Ama dogrusu cok sasirdim.Katilimda bayagi iyi idi.Artik rahat bir nefes alabilirsin.Bebeklerle hosca vakitler gecirmen dilegi ile sevgiyle kal.....

Adsız dedi ki...

Vildan ben de 2 kere mail attım ama sanırım benim mailler de gözden kaçtı. Ekleyebilirsen sevinirim.

Adsız dedi ki...

Merhaba Bende Bal kabağı çorbası yapmıştım bu linkte tarifi var.Blogumu yeni açtım sizleride beklerim.
http://www.bolbolye.com/sayfalar.asp?id=44

www.bolbolye.com

Emel dedi ki...

vildancım gerçekten seni tebrik ediyorum.hem bu etkinlikteki performansından hem de hep gıbta ettiğim maharetlerinden dolayı.hangisini söyliyeyim bilemiyorum iki çocuğa bakıp arada dikiş dikip arada yemek yapan ve bu arada fotağraf çalışmaları yapan tanıdığım başka biri yok.ellerine yüreğine sağlık.sevgiler..

vildan dedi ki...

çok teşekkürler arkadaşlar..

dilek dedi ki...

sayfaniza girmek icin davet gerekliymis tariflerinizi merak ediyorum lutfen davet edermisiniz.Tsklr