Pazar, Aralık 04, 2005

Ay Çöreği mi acaba?!


Malzemeler;
- 100 gr. mantar
- 100 gr. peynir (beyaz, mihalıç, kaşar vs.)
- yarım kilo milföy hamuru (10 adet)
- 1/4 demet maydonoz
- sıvı yağ
- tuz, karabiber
- 1 yumurta sarısı
- susam

Hazırlanışı;
Mantarları temzileyip küçük küçük doğrayın. Yağda 4-5 dk. sote edin bu arada tuzunu ve karabiberi ilave edin, soğuduktan sonra ayrı bir kaba rendelediğiniz ya da ufaladığınız peynirin içine boşaltın, üzerine ince kıyılmış maydonozları da ekleyip harmanlayın.

Milföy hamurlarının her birini köşeden köşeye keserek, her kareden iki ayrı üçgen edinin. Her üçgen parçanın geniş kenarına hazırladığınız harçtan fazla olmamak kaydıyla koyun, bunu tüm hamurlara uygulayın ve rulo yaparak sarın. Rulonun iki kenarını hafifçe yuvarlayıp üstüste koyarak ay şekli verin. Yağlanmış tepsiye dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün, onun üzerine de susam serpin. Önceden 200 C'ye ısıtılmış fırında 25-30 dk. üzerleri kızarana kadar pişirin, çok soğumadan servis edin. Afiyet Olsun!

Elimdeki tarifle birebir uymadığından "ay çöreği mi acaba?!" dedim.. Zira peynir yerine kıyma, susam yerine çörek otu vardı orada.. Ama benim buzluktaki kıymayı çözecek zamanım yoktu ve de evcek açtık :) böyle de güzel oldu, bir önceki günden kalan az miktardaki mantarımda değerlenmiş oldu. Pratik ve de lezzetli ;)

6 yorum:

Adsız dedi ki...

E be vildan ben seni napiim simcik:)) Sabah sabah ac karnina girdim sitene corekleri gorunce agzimin suyu akti.Simdi ben pazar pazar nerden bulayim milfoy hamuru ?Kocamda nobetci bugun.Yalniz kahvalti etmekten nefret ediyorum ve edemiyorum da zati :)) Biryerim siserse sitene dava aciciiiiiim :))Ellerine saglik.

Adsız dedi ki...

Sevgili Vildan,
Blogunu çok beğendim.Yaptıkların çok lezzetli görünüyor, ellerine sağlık..Benimde Martta kız bebeğim olacak ve adını Defne koymak istiyoruz.Hatta şuan herkes Defne nasıl diye soruyor..:))Kızların çok şirin allah bağışlasın.Hoşçakal..

vildan dedi ki...

heh dilekcim, milföyü depolayacaksın arkadaşım böyle durumlar için :) dava açma bi de onunla uğraşamam ;)

sevgili sibel,
güzel sözlerine teşekkürler.. demek kızımın adaşı doğacak mart'ta, sağlıkla, sıhhatle kucağına almanı dilerim.. göbişi okşarım ;) sende hoşçakal..

Adsız dedi ki...

Evet evet ayçoregi:))yapilisi da basitmis,mantar-peynir ikilisini hiç denememistim,kizlarla toplandigimizda bundan yapip gotureyim bari,yufkam da bitti zaten:p

vildan dedi ki...

yaptıktan sonra sıkı sıkı sar sıcak sıcak yesin arkadaşların ;) yapınca da yaz bakalım benimki kadar güzel olacak mı :P

vildan dedi ki...

..