Cuma, Aralık 16, 2005

Kestane Dolgulu Kesmeler



Malzemeler;
Kahverengi Hamur:
- 5,5 çay bardağı un
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı kakao
- 125 gr. margarin
- yarım çay bardağı kestane şekeri şurubu
- 1 limon kabuğu rendesi
Kestaneli Hamur:
- 3 çay bardağı un
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 50 gr. margarin
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı kestane şekeri
- yarım çay bardağı kestane şekeri şurubu

Hazırlanışı;
Kahverengi Hamur:
Unu kabartma tozuyla beraber bir kaba eleyin, üzerine kakao, margarin, kestane şekeri şurubu, limon kabuğu rendesini ilave edin ve iyice yoğurun.
Kestaneli Hamur:
Unu kabartma tozuyla beraber farklı bir kaba eleyin. Üzerine margarin, şekerli vanilin, pudra şekeri, kırık kestane şekeri ve şurubu ekleyip iyice yoğurun.

Her iki hamuruda 4 eşit parçaya bölün. Bir parça kahverengi hamuru 2mm inceliğinde açın, kestaneli hamurdan da bir parça alıp rulo haline getirin ve ortadan ikiye bölün. Her iki parçayı da kahverengi hamurun birer ucuna koyarak rulo yapın birleşen yerinden bıçak yardımıyla ikiye ayırın. Birleşme yerleri belli olmayacak şekilde tezgah üzerinde yuvarlayıp 2 cm genişliğinde dilimleyin, her hamur için aynı işlemi uygulayın. Yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip önceden 160 C'ye ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dk. kadar pişirin. Afiyet Olsun!Bloglararası etkinliklerden biri olan kestane_ye için muhtemelen yetişemedim. Zira bugün farkına vardım bu etkinliğin son günü olduğunun ve ben bu tarifi deneyip, fotosunu çekip, buraya koyana kadar saat 00.20 oldu yani 16 aralık. Yine de etkinliğin evsahibi Devletşah'a göndereceğim.

Dr.Oetker'in tarifler kitabında olan 'badem dolgulu kesmeler'in kestaneye uyarlanmış hali bu. Niyetim tarifi tam anlamıyla yapmaktı ama böyle denersem nasıl olur acaba dedim ve de hiiiç fena olmadı. Değişik bir tat ve görüntü. Denerseniz beni yad edin :P

Dipnot :) Aynur sana Bursa ile yaşatacağım üçüncü nostalji bu ;)

11 yorum:

Adsız dedi ki...

Vildancim bugun pek sairligim ustumde senin tarifine bakarken aklima geliverdi birden bisiylerr.Buda benim sana nacizane bir armaganim olsun ...

Varmi ondan beceriklisi
Isminde gizli yetenegi metenegi
Laleyi kiskandirir asil guzelligi
Defne`yle Cinar onun melekleri
Aman dostlar unutmayin soylemeyi
Nazar degmesin haa Marifet Teyzesii

Not;Yukardan asagi ilk harflere okursunuz muu:))

Nur dedi ki...

Dilek siirin cok hos tebrik eder Marifet diyzeme kocaman bir MASALLAH derim :))

Vildanciim yine harikalar yaratmissin ne diim. Su siteyi ilk actigin günü düsündüm de bu kadar kisa zamanda o kadar basarili bir yer olduki burasi seninle gurur duyuyom arkadasim:)

Ve aglamak istiyom, kestane sekerini bulsam kurabiye filan ugrasmadan direk indiricem mideye ama yok ühüühühü....

Adsız dedi ki...

Vildan kushum sen var ya sen,harikasin:))azim sen de,beceri sen de,oturup seni izlemek ben de:)))

6.nostaljik tarifte,ordayim dermisim:pppp

mucukslar...

Tijen dedi ki...

margarin kullanimi disinda (bir margarin karsiti oldugum için) favorim senin yarattigin lezzet sevgili vildan!
eh, bursa'da yasayip da güzellikler yaratmamak kestaneyle, olur mu?
gülhan kara'nin olay tv'deki kestaneli lezzetler programini izledin mi hiç? çarsambalari 12:30 civarinda sanirim??
ellerine saglik!
tijen

Sibel dedi ki...

Vildan ellerine sağlık! Harika bir tarif ve sunumu da ekstra puan!

Adsız dedi ki...

yok Vildan yokkk..gercekten bu bi yetenek..ben gelince bolbol elini sürücem elime..ahahaa..olurya belki bulasir bana da azcikin....ben en iyisi resimlerime geri döniyim.gec oldu ama anladim..mutfak isini ehlilere birakmak lazimmis:))..

ARZU dedi ki...

Vildan senin avucunun içinde ben varmı?. Elinde ben olanlar marifetli olurlarmış. Ben aradım taradım ama yok. Bravo doğrusu çok güzel yapmışsın. Bu kestane şekeri şurubu ne olaki, şekerini duydum ama şurubunu duymamıştım. Aman duysam bile hamur ve oklava olayı var işin içinde.hayatında hamur açmamış biri olaraktan yapamam ben bunu ühüüü ühüü:( Ben gene tahinli kurabiye yapıcam bugün yarın ananeme götüreceğim birde onlara denesinler bakiim:))

vildan dedi ki...

herşey üstüste geldi. notebookumun klavye ve mouse u kilitlendi bi sabah açtığımda, servisine götürdüm donanım hatası var biz ilgilenemeyiz dediler ve istanbul'a gönderdiler. desktopumunda virüs kapmış hasta olmuş, bir sayfayı açmak yaklaşık bir saatimi alınca onuda servise götürdüm, allahtan o çok zaman gerektirmedi ama beni internetten 1 gün ayrı tutmaya yetti. veee artık döndüm :)

- hahaha yeteneği meteneği, akrostiş şiyir yazmış bana arkadaşım. çooook teşkür ederim. mujks

- ay nur çok sağol gülüm. kestane şekerine gelince, kestane varsa orada problem değil çünkü yemek günlükçülerinden bir kişi sanırım kestane şekeri yapımının tarifini vermişti, bulayım vereyim sana onu, uğraşmak istersen yaparsın ;)

- şimdi düşünüyom aynurcum, 4. uludağ pastası olsa, 5. yeşil türbe helvası olsa altıncıyı düşünüyom düşünüyom bulamıyom, en iyisi sen gel beraber yapalım onuda :)

- ya tijen, onore ettin beni, senin gibi lezzet ustasının naçizane yaptığım şeyi beğenmesi çok çok mutlu etti beni, teşekkür ederim. ayrıca prensip olarak margarine bende karşıyım ve margarin yazan yerlerde ben tereyağ kullanıyorum ki kızlar doğana kadar eve giren tek yağ zeytinyağ idi ama daha sonra onların kahvaltı ve bazı yemeklerinde kullanmak üzere eve tereyağ girmeye başladı. sevgiler ;)

- hii sibel, beğenmene sevindim :) süper gaza geliyorum vallaha :)

- hahaha serda. bi itirafta bulunacam ama seninkine çok benzer olacak :) bende böyle değildim sonradan oldum :))

- yok arzu, bi sırtımda var olar mı :) kestane şekerini satın aldığında içindeki o ağdalı şerbetten bahsediyorum şurup diye. belki şurubu vardır ve başka birşeydir ama benim dediğim şurup bu. ayrıca burada öyle incecik zar gibi bi hamur açmak beklenmiyor, ufak bi merdaneyle 15 - 20 cm çapında bi hamur bence dene oldukça zevkli. afiyet olsun ayrıca..

- hoşgeldin ipekkuşçu. teşekkürler :)

ZeYNeP dedi ki...

Bu harika olmus!
Cookk güzel, sunum cok hos hepsi cok guzel sayfaya yeni girdim tek tek bakıyorum vaktimde yok ki soyle detaylı bakayım. Ama favorilerime ekledim gece devam edecegim hepsi cok guzel elleirne saglık,
Figen

vildan dedi ki...

beğenmene çok sevindim Figen. teşekkürler :)

yemek tarifleri dedi ki...

harika tarif. tebrikler.